Pozivi NDBG na proteste sa terasa: Bukom protiv diktature

Politika 25. apr. 202023:58
Podeli:
Foto: Promo

Inicijativa Ne davimo Beograd večeras je, uoči sutrašnje akcije "Digni glas: Bukom protiv diktature" koja počinje u 20:05 časova, objavila najavu i poziv građanima da se uključe u akciju obasjavši celu jednu zgradu u Novom Beogradu.

Inicijativa je pozvala građane da naprave buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način i tako poruče da će se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju, navedeno je u saopštenju.

Akciji su su se priključile i organizacije Građanskog fronta, kao i druge grupe iz brojnih gradova širom Srbije.

„U nedelju 26. aprila u Srbiji je trebalo da budu održani izbori čiji rezultat se unapred znao. Pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim je Srbiju doveo korak do doktature“, navedeno je u saopštrenju uz ocenu da su „vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili stvari očiglednim“.

Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka je, po oceni Inicijative Ne davimo Beograd, „nastavila predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci“.

„Onima koji su kritički pisali ili upozoravali u javnosti da bajka koju su nam servirali nije istinita, našli su se na udaru režima. Na kraju, mogli smo da vidimo i da u našoj zemlji sve zavisi od odluke jednog čoveka koji je po potrebi doktor, televizijski voditelj, policajac ili sudija“, ističe Inicijativa

Akcija „Digni glas: Bukom protiv diktature“ počinje u nedelju 26. aprila u 20:05 časova.

Komentari

Vaš komentar