Aleksandar Vučić Izjava za medije posle sednice Predsedništva SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na sednici Predsedništva SNS odložena je odluka o izboru novog premijera Srbije.

Na sednici Predsedništva SNS nije doneta odluka o izboru novog mandatara, iako je to najavljivano uoči njenog održavanja.

Pročitajte još...

Kako je rečeno portalu Nova.rs, odluka je odložena zbog trenutno situacije u zemlji i okruženju, ali i zbog navodne želje naprednjaka da Vučić sam prelomi o tome ko je bolji izbor za premijera Srbije.

„Danas znam ko će biti mandatar, a saopštiću to kao predsednik Republike, po Ustavu vam to danas ne mogu saopštiti, već u roku od 48 sati. Dakle, u petak poslepodne ili u subotu ujutru ću ga saopštiti“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a. 

Lider naprednjaka je naveo da Ana Brnabić i Miloš Vučević uživaju veliko poverenje i dodao da će oboje biti deo nove vlade.

Informaciju o tome da postoji mogućnost da se odloži odluka o izboru novog premijera objavljena je danas na našem portalu u blogu posvećenom današnjoj sednici Predsedništva SNS.

Podsetimo, na našem blogu objavljena je informacija da bi dluka o novom mandataru mogla i biti odložena, ukoliko lider SNS-a Aleksandar Vučić proceni da u ovom trenutku nije vreme za formiranje Vlade Srbije.

Istovremeno, ova informacija se nadovezuje i na odluku da se odloži izbor nove Vlade i da se najpre predsednik Srbije obrati poslanicima u Skupštini Srbije i predoči im situaciju na Kosovu i Metohiji.

Vučić je potvrdio na današnjoj konferenciji za medije, rekavši da će za dve do tri nedelje po imenovanju mandatara biti formirana nova Vlada Srbije.

O tome je takođe pisao portal Nova.rs, a više detalja o razlozima zbog čega se odlaže izbor nove Vlade Srbije pročitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO Vučić: Imamo važnijih stvari od Evroprajda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare