Foto:REUTERS/Johanna Geron


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu i u narednom periodu će obići sve delove zemlje, potvrđeno je danas Tanjugu u predsedništvu.

Vučić će, kako je rečeno, zatražiti podršku naroda za odbranu Srbije i od subote, 11. marta, započeće razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najverovatnije u Vranju, prenosi Tanjug.

Kako je Nova.rs ranije pisala u srpskim političkim krugovima se već neko vreme spekuliše da će Aleksandar Vučić ne samo otići sa čela Srpske napredne stranke, već će i formirati novu političku partiju ili pokret.

Mada je ovakav razvoj događaja delovao neverovatno, Vučić je ranije na konferenciji za novinare praktično najavio osnivanje novog političkog bloka “pristojne i normalne Srbije”, koji će biti i građanski i nacionalni.

PROČITAJTE JOŠ

Novinar, Slobodan Georgiev za list “Nova” svojevremeno je izjavio da je poprilično siguran da je to manje – više izvesna stvar.

„Ako krene o tome da se priča, možda to bude odloženo ili usporeno, ali mislim da je to Vučićeva ideja. Ja mislim da će se to poklopiti sa pravljenjem nove vlade i ko bude u njoj, on će biti deo te njegove normalne Srbije. Ko nije tu, neće biti“, navodi Georgiev.

Upitan koji motiv Vučića da u ovom trenutku krene u tako nešto i objavi informaciju o potrebi formiranja “sprskog bloka”, sagovornik “Nove” kaže da je Vučićev manir da plasira novu temu i da sada time možemo da se bavimo mesecima. On takođe navodi da je Vučićev model da nešto menja.

Podsećanja radi, spekulacije da se formira nova politička organizacija vlasti pojavile su se nakon što je to najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i objave na društvenim mrežama funkcionera SNS Vladimira Đukanovića da se valja baciti na formiranje nove partije, pripremiti osnivačke akte, skupljati potpise, napraviti osnivačku skupštinu, usvojiti programske ciljeve i statut.

“Veliki posao je pred nama”, konstatovao je tom prilikom Đukanović.

BONUS VIDEO: Ovo je predsednik Vučić uživo u programu: Gostovao na RTS i pokazao svoje pravo lice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare