Evo koliko je naprednjake zaboleo govor Vladete Jankovića
Foto: N1/video

U skupštinskom holu novinarima su se nakon polaganja zakletve obratili i poslanici vladajuće koalicije. Novi predsednik kluba "Aleksandar Vučić- Zajedno možemo sve" biće Milenko Jovanov, njegova zamenica biće Marina Raguš, a sekretar Nevana Đurić.

Kako je Jovanov najavio, za potpredsednika skupštine biće predložena Sandra Božić.

Milenko Jovanov je u holu rekao da se svi članovi SNS nadaju da će Aleksandar Vučić ostati na čelu stranke i da su snimali spotove „zato što su ponosni na svog predsednika“, a istakao je i da je po Ustavu dozvoljeno da Vučić ostane na čelu SNS-a.

Jovanov je govor Vladete Jankovića koji je rekao da u Srbiji nema slobodnih izbora, okarakterisao kao „nazapamćenu zloupotrebu“.

„Iako smo im izašli u susret svim zahtevima i nudili im ono što nisu ni tražili, opozicija je u radnim telima zastupljenija nego ikad, a kao odgovor smo dobili zloupotrebu koja je nezabeležena da je predsedavajući skupšitne koji je na tom mestu ne zahvaljujući glasovima nego krštenici, održao politički govor dostojan tribine u Malom Mokrom Lugu“, rekao je Jovanov.

Dodao je da skupština nije mesto da dobijete „aplauze istomišljenika“.

„Mi ćemo se truditi da skupština bude mesto debate i razgovora, ali vas molim da imate u vidu da je za dijalog potrebna i druga strana. Neko je rekao da je opozicija tu da kritikuje, ali mi nećemo da ćutimo i trpimo nego ćemo da odgovaramo rezultatima i pokazujemo razliku izmedju njih i nas“, rekao je Jovanov.

On nije mogao da potvrdi reči Ivice Dačića da će SPS biti deo vladajuće većine.

Najavio je da će se u skupštini i dalje upotrebljavati izrazi kao „lopov“ jer smatra da nije problem „reći lopovu da je lopov“ i da to nije kršenje kodeksa ponašanja.

Novinarima se obratio i predsednik „Jedinstvene Srbije“ Dragan Marković koji je rekao da je ta stranka u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije osvojila 31 poslanika, među kojima je osam iz JS.

„Mi ćemo da nastavimo da radimo ono što je u interesu Srbije, borićemo se za socijalnu pravdu, nova radna mesta i očuvanje Kosova, a ne odustajemo ni od puta ka EU“, rekao je Marković.

On je istakao da je koalicija SPS-JS podržala Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i da očekuje nastavak saradnje sa naprednjacima.

Bonus video: Vladeta Janković sa mesta predsednika Skupštine 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar