Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće sutra, na osnovu ustavnih ovlašćenja, ime mandatara za sastav nove vlade, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsednika Republike.

Predsednik će tu odluku saopštiti javnosti sutra u 20 časova, a nakon sastanka Predsedništva SNS-a koje se održava u 17 sati.

Kako je naš portal ranije danas objavio, sutra oko 17 sati biti održana sednica Predsedništva SNS na kojoj se očekuje da predsednik Vučić saopšti stranačkim kolegama svoje predloge za ministre u budućoj Vladi Srbije. Inače, sastav vlade se čeka od 21. juna, kada je SNS odnela ubedljivu pobedu na izborima. Tada je SNS osvojio 60,65 odsto od svih birača izašlih na izbore.

Nova.rs pisala je i da su sastanci Predsedništva i Glavnog odbora SNS ključni za izbor ministara i mandatara nove Vlade.

U prethodnom periodu, spekulisalo se i o ličnim izborima za ministre ali i za premijera. Ubedljivo najviše šansi dato je aktuelnoj premijerki Ani Brnabić, uprkos tome što nije bila nosilac liste SNS. Uz Branislava Nedimovića, koji je bio na čelu liste SNS za izbore, a čije je ministarsko mesto gotovo sigurno, Siniša Mali i Nebojša Stefanović su takođe viđeni kao ministri u Vladi Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare