Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Skupština Srbije potvrdila je večeras više međunarodnih sporazuma, među kojima je i onaj sa Rusijom o saradnji u borbi protiv terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je ranije da taj sporazum jača i unapređuje saradnju u oblasti borbe protiv terorizma, i to na sveobuhavatn način putem razmene informacija o terorističkim grupama, njihovim vođama i članovima, o njihovim finansijskim sredstvima i načinima njihovog finansiranja.

Kako je rekao, sve su to informacije koje svakoj bezbednosnoj službi znače mnogo.

„Terorizam je univerzalno zlo kome se možemo suprostaviti samo tako što stavljamo Srbiju na mapu sveta i imamo što veći broj potpisanih sporazuma“, rekao je Vulin u raspravi.

Poslanici su izglasali i Zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, Zakona o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Srbije i Vlade Crne Gore, kao i Zakona o potvrđivanju Izmene Međunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe.

Usvojen je i Zakon o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola Svetske poštanske konvencije, Zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar