Sumarac
Foto: Nova.rs, Dragoslav Šumarac

Potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac, uputio je inicijativu da se održi vanredna izborna skupština DS na kojoj će članovi te partije moći da biraju rukovodstvo.

„Zabrinuti aktuelnim političkim procesima u Demokratskoj stranci, imamo potrebu i odgovornost da sačuvamo i osnažimo stranku koja se pune tri decenije bori za evropsku i demokratsku Srbiju. Prošle godine smo obećali građanima ujedinjenje na vrednostima na kojima je pre 30 godina osnovana Demokratska stranka“, nevao je Šumarac u inicijativi upućenoj demokratama za sazivanje vanredne izborne skupštine radi izbora svih organa DS.

„Predlažemo da Glavni odbor donese odluku o neposrednim izborima za predsednika/cu, potpredsednike/ce, odnosno da izbori budu sprovedeni neposrednim glasanjem svih članova i članica DS sa pravom glasa“, navodi se u pozivu upućenom članstvu.

U razgovoru za Nova.rs Šumarac je potvrdio da je uputio poziv demokratama da se sazove vanredna skupština stranke.

“Demokratska stranka je prošla kroz težak period. Lutovac je došao u jednom veoma teškom trenutku, a i mi zajedno sa njim. Počele su da rastu tenzije, završava se izborni ciklus koji mi bojkotujemo, ali smo svakako za to da se održi Savez za Srbiju i nakon izbora. Ipak važno je da se na demokratski način sve preispita i da utvrdimo da li smo negde pogrešili”, navodi Šumarac, dodajući da se njegov poziv odnosi na Glavni odbor planiran na dan izbora 21. Juna.

“Ja ovim pozivom ne rušim Zorana Lutovca. Sa njm sam u ekipi od početka. Postoje tenzije u stranci zbog raspuštanja odbora, a stava sam da bi trebalo da okupljamo ljude i da pridobijamo nove simpatizere“, naveo je Šumarac za Nova.rs.

Bonus video: Rekao sam Lutovcu da nam treba svaki član

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare