Foto: Vesna Lalić, EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, dan uoči održavanja šetenje u okviru manifestacije Evroprajd, da će se odluke Ministarstva unutrašnjih poslova poštovati, te da je ova tema veštački nametnuta narodu u Srbiji. Da li ova izjava predsednika države znači istovremeno i zabrana šetnje, pitali smo organizatore Evroprajda.

“Stvarno nisam ulazio i sve detalje. Neću time da se bavim. Neću da se bavim pokvareno nametnutom temom srpskom narodu. I oni koji su za i oni koju tako dramatično protiv… Svi zajedno učestvuju u hibridnom ratu protiv svoje zemlje. Što bih ja nasedao na njihove trikove”, naveo je Vučić.

S druge strane, jedan od organizatora Evroprajda, Goran Miletić, kaže za Nova.rs da je tačno da se MUP bavi šetnjom i da je već izdao dve zabrane.

Pročitajte još...

„Ali mi smo se žalili Ustavnom i Upravnom sudu. Istovremeno, podneli i novu prijavu i verujem da će MUP regularno postupati po njoj. Prajd će sutra biti potpuno bezbedan“, navodi Miletić.

Učesnci protesne šetnje u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“ okupiće se sutra u 17 sati kod Ustavnog suda, što predstavlja novu rutu koju MUP, za sad, nije zabranio. Prema planu , okupljeni će se kretati Bulevarom kralja Aleksandra ulicama Beogradskom i Ilije Garašanina, kako bi stigli na svoje konačno odredište – park Tašmajdan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram