Aleksandar Bocan Harčenko i Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o mogućim posledicama odluke vlasti u Prištini da ukinu dinar na Kosovu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Obavestio sam ambasadora Bocan-Harčenka o najnovijem jednostranom potezu Prištine, jasno usmerenom protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućim posledicama ovog neodgovornog akta Kurtijevog režima“, napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije je napisao da je sa ambasadorom razgovarao o bilateralnim odnosima i drugim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa dve države.

„Ponovio sam zahvalnost Rusiji na podršci koju pruža poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije“, napisao je Vučić.

Susret sa Bocan-Harčenkom usledio je dan posle Vučićevog sastanka sa ambasadorima zemalja Kvinte – Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, šefom delegacije Evropske unije, kao i predstavnikom ambasade SAD u Beogradu. Ovaj sastanak, sudeći po poruci koja je stigla iz kabineta predsednika, nije prošao dobro.

„Kabinet predsednika Srbije obaveštava javnost da neće biti nikakvog saopštenja sa sastanka koji je održao sa predstavnicima EU. Svaka formalna reč bila bi suvišna“, poručeno je iz Predsedništva Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare