Vladimri Obradović i Pavle Grbović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Članovi poslaničke grupe "Ujedinjeni" Marinika Tepić, Pavle Grbović i Vladimir Obradović, šefica odborničke grupe SSP u Skupštini Beograda, Mila Popović i poslanica Demokrtaske stranke, Dragana Rakić, učestvuju u šetnji u okviru manifestacije Evroprajd.

Predstavnici proevropskih stranka uzeli su učešće na današnjem protestnom maršu koji se organizuje u okviru Evroprajda. Skupu prisustvuje i šef poslaničke grupe „Zajedno-Moramo“, Nebojša Zelenović.

Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži Tviter fotografiju sa Evroprajda.

Jedan od organizatora “Evroprajda 2022” Goran Miletić izjavio je danas da će u 17 časova ispred Ustavnog suda Srbije biti održan protest pripadnika LGBT populacije, a da će posle toga biti organizovana šetnja do stadiona na Tašmajdanu gde će biti održan koncert.

Miletić je agenciji Beta kazao da je MUP zabranio planiranu šetnju od skupštine Srbije do Kalemegdana, ali da je u medjuvremenu odobrena šetnja od Ustavnog suda do Tašmajdana. ; Dodao je da je saopštenje MUP-a u kome se navodi da danas neće biti održane nedozvoljene šetnje, pogrešno protumačeno. ; “Mi smo MUP-u prijavili šetnju novom trasom od Ustavnog suda do Tašmajdana i dobili saglasnost za taj predlog. Očekujem da će svi učesnici Parade ponosa biti bezbedni i da će uz asistenciju policije sve proteći u najboljem redu”, rekao je Miletić i naveo da “Evroprajdu” prisustvuje oko 1.000 ljudi iz inostranstva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)