sudije zakletva
Foto:TANJUG/ MUP REPUBLIKE SRBIJE/

Poslanici Skupštine Srbije su na početku današnje sednice postavljali pitanja nadležnima o zdravstvu, socijalnoj politici, zaštiti životne sredine i predsedniku Stranke slobode i pravde, ;Draganu Đilasu.

Poslanik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić pitao je da li će se rešiti problem umanjenih penzija građana koji imaju 40 godina radnog staža, ali nemaju 65 godina starosti. Ako se penzionišu, trajno primaju penziju umanjenu za po četiri odsto po nedostajućoj starosnoj godini. ;Miletić je pitao da li će se obnoviti predlog jednog od ranijih ministara da to umanjenje važi samo do navršenih 65 godina.

Poslanica grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“, Selma Kučević ukazala je na teškoće Doma zdravlja u Tutinu i pitala ministra zdravlja da li će ispuniti obećanje i odobriti radna mesta nephodna ;za funkcionalan rad Doma. Arpad Fremond iz Saveza vojvođanskih Mađara pitao je premijerku i ministarku za zaštitu životne sredine, šta će biti urađeno da bi se smanjilo zagađenje u Bačkoj Topoli.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković – Palma tražio je da mu ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin objasni zašto ga sud nije osudio što je koristio reč „Šiptar“ i dodao da Albance tako naziva i premujer Albanije, Edi Rama.

Poslanik Srpske napredne stranke Marko Parezanović tražio je ispitivanje poslovanja Dragana Đilasa i proveru da li je Đilas preneo kapital u Švajcarsku, što se „moglo pročitati u medijima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar