Foto:BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Poslanici Skupštine Srbije započeli su novu sednicu na kojoj biraju predsednika Vrhovnog kasacionog suda. Jedini kandidat je Jasmina Vasović, a predložio je predsednik Visokog saveta sudstva.

Predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević u ime predlagača pozvao je poslanike da podrže izbor Jasmine Vasović kao jedinog kandidata za funkciju predsednika Vrhovnog kasacionog suda i izrazio nadu da će ona opravdati jednoglasnu podršku kolega sudija.

Milojević je rekao da su se u javnosti pojavile „primedbe i negativni tonovi“ zbog toga što se prijavio samo jedan kandidat.

„Kad je raspisan oglas ja sam sve sudije Vrhovnog kasacionog suda obavestio i svi su bili u mogućnosti da se prijave. A sami znate, lepoticu sveta biramo između kandidata koji su se prijavili, tako je i u ovom slučaju“, rekao je Milojević.

Dodao je da se javila samo Vasović, da je komisija razmotrila njen program rada i da je dobila najvišu ocenu.

Milojević je pročitao biografiju Jasmine Vasović u kojoj je navedeno da je rodjena 1969. u Čačku, da je diplomirala 1995. i da joj je prvi posao bio u Prvom opštinskom sudu u Beogradu. Sudija u tom sudu postala je 2001.

Od 2009. do 2013. bila je sudija Višeg suda, a potom i sudija Apelacionog suda.

Vasović je izabrana za sudiju Vrhovnog kasacionog suda 2018. godine.

Predsednik skupštine Ivica Dačić najavio da će se o ovom predlogu glasati posle podne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar