Draginja Vukasnovic Stankovic
Draginja Vukasnović Stanković Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

"Nikada neću biti izdajnik da bih ušla u Srbiju, neću biti sluga i vazal zvaničnoj politici Srbije, uvek ću služiti svojoj Crnoj Gori i svom narodu i na tom putu me ništa ne može pokolebati", istakla je poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković povodom zadržavanja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

„Neprijatnosti sam imala i prilikom ulaska i prilikom izlaska iz Srbije. Sve to sto mi se dogodilo zato što drugačije mislim i pripadam partiji koja deli evropske i multietničke vrednosti“, rekla je Vuksanović Stanković na konferenciji za novinare.

Ona je zahvalila svima koji su bili uz nju u nedelju uveče i dodala da nikada neće izjednačavati zvaničnu politiku Srbije sa srpskim narodom, prenela je RTCG.

Prema rečima Vuksanović Stanković, policijski službenik ju je maltretirao zbog toga kako se nacionalno i politički oseća.

„U momentu kad sam predala svoju ličnu kartu, rekli su mi da sam označena crvenom bojom i onda sam pretresana. Po povratku u Crnu Goru dobila sam zapisnik o pretresu“, navela je Vuksanović Stanković.

Ponela je sa sobom diplomatski pasoš koji su pretresom utvrdili da poseduje, ali je i pored toga pretres nastavljen.

Portparol partije Bojan Zeković ocenio je da je to odnos prema dve trećine crnogorskog parlamenta koji su glasali rezoluciju u Srebrenici.

Od Vlade Crne Gore, kako je dodao, očekuju da od Srbije traži objašnjenje povodom ovih događaja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar