Foto:EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Portparolka Evropske unije (EU) za spoljnu i bezbednosnu politiku Nabila Masrali izjavila je danas da su se i kosovski premijer Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle sedmice saglasili o nastavku dijaloga u Briselu na ekspertskom nivou.

Masrali je u izjavi za portal Kosovo Onlajn rekla da su i Srbija i Kosovo pozvani da pošalju svoje eksperte kako bi se nastavio dijalog, o pitanjima o kojima je već razgovarano na nivou lidera prošlog četvrtka u Briselu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu kosovskog premijera kako ne postoji tehnički dijalog, već samo dijalog o međusobnom priznavanju, Masrali rekla je da su se obojica lidera saglasila o nastavku dijaloga.

„Kao što je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak najavio nakon prošlonedeljnog sastanka na visokom nivou, obojica lidera su se složila da nastave sa radom intenzivno, na nivou stručnjaka već sledeće nedelje. To će se dogoditi u Briselu“, rekla je portparolka EU.

Kosovo i Srbija su pozvani da pošalju svoje eksperte da se nastavi razgovor o pitanjima o kojima je već razgovarano na nivou lidera prošlog četvrtka, dodala je Masrali, i napomenula da ne bi davala više informacija o sastanku na nivou eksperata, prenosi Kosovo Onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar