Foto:Screenshot/Youtube/EU Debates

Portparol Evropske unije Peter Stano rekao je za Nova.rs da ta zajednica očekuje od Srbije da se usklađuje sa stavovima EU kad je reč o sankcijama Rusiji.

“Naš stav je veoma jasan kad je u pitanju usklađivanje sa našim sankcijama – od zemalja kandidata poput Srbije se očekuje da se postepeno usklađuju sa odlukama i stavovima EU u spoljnoj i bezbednosnoj politici”, naveo je on, uz napomenu da je agresijom na Ukrajinu Putin doneo rat u Evropu.

“On je prekršio međunarodno pravo, napao susednu državu na varvarski način i namerava da uništi suverenu, nezavisnu Ukrajinu. Ovo je protiv svih međunarodnih principa, protiv same Povelje UN. EU je to najoštrije osudila i reagovaće na to ogromnim sankcijama kako bi ograničila kapacitet Rusije da finansira svoju agresivnu politiku i kako bi je izolovala na međunarodnom planu. Očekujemo da naši partneri i saveznici slede ovaj primer – u odbrani suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine, u odbrani evropske bezbednosti i stabilnosti i u odbrani međunarodnih pravila i principa”, zaključio je Peter Stano u izjavi za naš portal.

BONUS VIDEO: Snimci ruskih trupa koje ulaze u Ukrajinu sa Krima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare