Mila Popović
Mila Popović Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Gorane Vesiću, Aleksandre Šapiću i Zorane Radojičiću, prestanite da lažete građane da je za zidanje monstrum zgrade u Bloku 37, zbog koje građani već danima protestuju i dežuraju i dan i noć, kriv bilo ko osim vas i vaših saradnika, navela je u saopštenju Mila Popović, predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

„Durst Development, investitor iz bloka 37 u Novom Beogradu je 2008. dobio zemljište u zakup za izgradnju trospratne garaže za stanovnike Novog Beograda. Trospratne garaže, a ne devetospratne monstrum zgrade. Decembra 2016. godine sadašnja vlast potpisuje anex ugovora broj 83248/367-1-2-03 kojim omogućava prenamenu zemljišta i izgradnju stambeno poslovnog objekta od devet spratova. Pre toga, u martu 2016. godine donet je novi Generalni urbanistički plan, koji je odmah stupio na snagu i svaka dozvola koja je data morala je biti usklađena sa tim PGR-om. I pored toga sadašnja vlast aprila 2016, dakle posle donošenja PGR-a izdaje urbanističke uslove, a 2017. i građevinsku dozvolu za objekat od devet spratova“, kaže Popović.

Kako dalje dodaje, s obzirom da je građevinskom dozvolom redviđeno da radovi moraju da otpočnu u roku od dve godine, što se nije desilo, te grad ima osnov da poništi izdatu dozvolu.

„Ali to neće da učini jer je za ovakav kriminal sasvim sigurno neko uzeo debele pare. Dakle, Vesiću, Šapiću, Radojičiću, iz svega navedenog je kristalno jasno da ste vi i vaša vlast omogućili investitoru da gradi šta hoće. U vaše vreme je garaža na tri sprata narasla na zgradurinu od devet spratova, koja će građanima da zakloni pogled i sunce. Svaka dalja priča je suvišna. Sprovedite zakon i poništite građevinsku dozvolu“, zaključuje Popović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar