Mila Popović Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović poručila je da ukoliko se ostvare planovi vlasti u vezi sa rušenjem Starog savskog mosta, to znači jedan most manje u Beogradu. Dodatno, naglasila je da za 10 godina SNS nije napravila nijedan most.

„Niko pre SNS nije imao nameru da ruši Stari savski most. U vreme gradonačelnika Dragana Đilasa izgrađena su dva mosta i rekonstruisana ‘Gazela’. Onaj koji gradi, taj ne ruši. SNS deset godina vodi naš grad Beograd i nisu izgradili nijedan most. Obećani most na Ada Huji koji bi bio spas za građane leve obale Dunava kasni šest godina, a ne pominje se više. Most kod Vinče koji bi omogućio da se izmesti prevoz opasnih materija ispod centra Beograda nije u planu“, navela je u saopštenju Popović.

Ona je naglasila da ako SNS vlast sruši most, zapravo znači da ćemo imati jedan most manje u Beogradu.

„Ako ne urade i tunel paralelno sa mostom, novi most neće imati svrhu. Ako planiraju da ukinu i tramvaje preko tog mosta, to je tek apsurd. Kažu da će za dve godine izgraditi nov most oni koji nisu u stanju jednu ulicu da rekonstruišu u tom vremenskom roku. Znači, Beograđani će minimum dve godine imati jedan most manje, a znajući ovu vlast i mnogo više. O haosu u saobraćaju koji će tada nastati da i ne govorimo“, izjavila je Popović i dodala:

„Stari Savski most je za SNS značajan samo po tome što smeta stanovnicima u njihovom Beogradu na vodi i zbog toga svi mi ostali treba da patimo. Zbog besmislenog zahteva novopečene Vučićeve elite žele da sruše most koji ne samo da je funkcionalan deo našeg grada, već i spomenik herojstvu jednog učitelja koji je bio spreman da da svoj život za naš grad. To što trenutni gradonačelnik Aleksandar Šapić ne zna da poštuje Beograđane i njihove želje naziva „niskim strastima“ interesnih grupa, to je za njegovu sramotu. Jedan je zaštitio naš most pre više od 80 godina, sada ćemo ga braniti kao jedan.

Bonus video: Đorđe Miketić i Bojan Kovačević: Šta je rešenje za Stari savski most?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar