Mila Popović Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Mila Popović, predsednica GO Beograd Stranke slobode i pravde (SSP), u saopštenju za medije ističe da su gradske vlasti, po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, 27. oktobra donele odluku da se na račun opštine Novi Beograd uplati 120 miliona dinara za pokriće budžetskih troškova i sprečavanje nelikvidnosti.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Po nalogu Aleksandra Vučića Goran Vesić i gradska vlast su 27. oktobra doneli odluku da se na račun opštine Novi Beograd uplati 120 miliona dinara za pokriće budžetskih troškova i sprečavanje nelikvidnosti. Samo pet dana kasnije, nelikvidna opština Novi Beograd pokrenula je polutajni postupak kupovine vaučera za sportsku opremu u vrednosti od 135 miliona dinara. U brzinskom postupku, bez javne objave, već 4. novembra, Aleksandar Šapić potpisuje odluku da vaučere nabavi od Sport Vision-a, koji je jedini dostavio ponudu u roku od dva dana i nikad lakše zaradio 1,15 miliona evra.

A zašto se sve ovo radi? Samo da bi Šapić pred kamerama podelio 23.000 vaučera, u pokušaju da povrati izgubljeno poverenje stanovnika Novog Beograda. Postavlja se pitanje šta ćemo sa decom koja žive u Grockoj, Obrenovcu, na Palilulu, na Zvezdari…odnosno na preostalih 16 gradskih opština? Da li ona ne zaslužuju poklone za Novu godinu?

Republika se sve više zadužuje jer imamo ogromnu rupu u budžetu, od toga pomaže Beogradu koji je nelikvidan, a onda Beograd uplaćuje pare Novom Beogradu za pokriće budžetskih troškova, da bi više od petine opštinskog budžeta otišlo na vaučere koje će Šapić deliti za Novu godinu! Ako je i od Vučića, Vesića i Šapića mnogo je“, navodi se u saopštenju.

BONUS video: Komšije Aleksandra Šapića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare