Foto: Printscreen/YouTube/Stranka slobode i pravde

Predsednica Gradskog odbora Beograd Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović rekla je da je napravljen "čitav cirkus" oko nabavke autobusa za Beograd, a sve sa ciljem da kupe turski BMC autobusi.

Popović je podsetila zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je još u decembru najavljeno da 100 autobusa na gas košta tri milijarde šesto miliona dinara.

„Tu nabavku ste prekinuli 11. maja zbog ingeniozne ideje da ćete u budžet novom nabavkom vratiti tri miliona evra iz zelenog EU fonda. Mi smo još 13. maja rekli da je ceo problem bio što Erdoganovi prijatelji iz BMC-a nisu mogli da spreme ponudu i da vam je plan da se nabave njihovi autobusi preko lizinga i da još ubacite i privatnika, koji će imati monopol na prodaju gasa GSB-u. Nikada niste objasnili kako GSB može da ima pumpu za dizel, a ne može za gas. Niste objasnili, jer  to ne može da se objasni, osim da je u pitanju još jedan štetan ugovor za naš grad. A vrlo koristan za privatnika i vaše džepove“, objasnila je Popović.

Predsednika Gradskog odbora SSP istakla je da je povoljnija ponuda za autobuse isključena iz formalnih razloga.

„I šta sada? Kako je sada nabavka još skuplja i to za preko 500 miliona dinara u odnosu na prekinutu nabavku? Zašto Beograd nije ni vlasnik vozila već lizing kuće i koliko će koštati prenos ako ga ikada bude? Šta se desilo sa parama iz zelenog fonda EU i kada će te pare stići u budžet Beograda? Poznato je da su BMC autobusi lošijeg kvaliteta, da se često kvare i da se ne koriste nigde u Evropi. Prema našim informacijama ovakve zglobne autobuse na gas, BMC je prodao jedino u Azerbejdžan. Ako je i od Vas previše je“, zaključila je Popović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram