Zdravko Ponoš
Zdravko Ponoš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš u intervjuu za “Novu” govorio je o svom odnosu sa Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem, o tome sa kim bi posle svega radije sarađivao ali i o formiranju svoje stranke.

Nedavno ste izjavili da se sa ovom vlašću ne pregovara, već se ruši i to je odmah okarakterisano kao kritika na račun Dragana Đilasa koji se susreo sa Vučićem. Ni on nije ostao dužan pa je u jednom od saopštenja pomenuo da ga kritikuju oni koje podržao kad niko nije verovao u njih. Kakav je vaš odnos posle svega?

Kritikovao sam sastajanje sa Vučićem kome nije prethodio dogovor unutar opozicije. Naknadno je objašnjeno da je Dragan Đilas na taj sastanak išao u svoje lično ime i u ime SSP. I u toj varijanti mislim da je to bilo pogrešno, ali to je njegovo legitimno pravo. Nije ovo bila prva stvar oko koje se nismo slagali, a posle toga nastavili da komuniciramo. Izvesno ni posljednja. Što se tiče podrške, nisam je ja tražio, nego je od mene traženo da prihvatim da budem kandidat. Mislim da rezultat koji sam ostvario daje za pravo onima koji su se založili za moju kandidaturu.

S kim bi radije sarađivali posle svega – sa Đilasom ili Jeremićem?

Ne gledam na tu stvar kao na pitanje ličnih afiniteta. Bez obzira na istoriju raznih nesporazuma i neslaganja, opozicija mora da nađe način da komunicira i sarađuje. Pred Srbijom je delikatan period, a režim će pokušati da podeli odgovornost, idealno s nekim ko u ovih deset godina nije bio njihov koalicioni partner. Smatram da je važno da opozicija ostane pri stavu da neće sarađivati sa SNS. To je već dovoljna polazna osnova za traženje modaliteta za saradnju unutar opozicije.

Ceo intervju pročitajte u štampanom izdanju novine Nova.

Bonus video: Šta je ispred Zdravka Ponoša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare