Zdravko Ponoš Foto:Marija Djoković/FoNet

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas, povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, da je osnovno obeležje Vučićeve "privatizovane spoljne politike da moćnim igračima daje nacionalne resurse, a da od Zapada zauzvrat traži zatvaranje očiju pred autokratskim stilom", saopštila je Narodna stranka.

Ponoš je za dnevni list „Danas“ rekao da Vučić „Francuzima netransparentno daje projekte kao što su aerodrom, metro, Vinča“.

On je ocenio da Vučić „snishodljivo, u kolonijalnom, da ne kažem vazalnom maniru, doslovno kaže da je metro ključna stvar srpsko-francuske saradnje“.

Ponoš je naveo da će Srbija zauzvrat dobiti obećanje, verovatno i otvaranje nekog EU poglavlja, iako „nikakav pomak ovaj režim nije napravio već par godina“ u ključnoj oblasti vladavine prava, što je „mali ustupak uz činjenicu da je svima jasno da Vučić i ne vodi Srbiju put Evrope, koja se inače zabavila o svom jadu“.

Ponoš je zaključio da će Vučić, „usput, pokušati kod Makrona da opravda svoj prljavi ples sa Trampom u nadi da će uskoro dobiti priliku da se i u Berlinu ispovedi“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare