Zdravko Ponoš, intervju, podcast, potkast Miljane Nešković, Snaga uma
Zdravko Ponoš Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednički kandidat koalicije "Ujedinjena Srbija" Zdravko Ponoš otkrio je u Novom danu da će u njegovom timu savetnika biti i akademik Dušan Teodorović, genetičar Miodrag Stojković i profesor Čedomir Čupić.

Novi članovi Ponoševog tima su, kako je rečeno nešto ranije, dr Dragan Delić i Gordana Matković, a pre njih je objavljeno da su članovi i reditelji Siniša Kovačević i Srđan Dragojević.

Ponoš kaže da je želeo da pokaže kako treba da se obavlja funkcija predsednika – da on treba da poštuje Ustav i da predsedenik države ne bi trebalo da ima pretenziju da bude pametniji od svih i da bude zadužen za sve, nego da koristeći tu svoju funkciju bude spreman da se savetuje s ljudima koji u određenim oblastima znaju više od njega.

Navodi da on, zahvaljujući svom profesionalnom iskustvu, poznaje nešto bolje oblasti kao što su bezbednost i spoljni poslovi. „Što se ostalog tiče, ja sam kao i ostali. Što se tiče zdravstva – ja sam kao i ostali – pacijent, što se tiče obrazovanja – ja sam đak ili otac đaka… I mislim da je dobro da se konsultujem sa onima koji mnogo bolje to znaju od mene“, istakao je gost Novog dana na televiziji N1.

Osim Kovačevića, Dragojevića, Gordane Matković, prof. Dragana Delića, pomenuo je i genetičara Miodraga Stojkovića, akademika Dušana Teodorovića, profesora Čedomira Čupića.

Ponoš kaže da tu nije kraj spiska i da će još imena biti u narednih par dana, „ali ne previše“. To su ljudi čija spremnost da mi pomognu meni imponuje, dodao je.

Upitan šta će biti zadatak akademika Teodorovića – rekao je visoko obrazovanje i nauka. „Nešto u čemu je on veoma ostvaren, on je sve svetsko ime i bilo bi šteta ne koristiti spremnost tog čoveka da pomogne ovoj državi i ovoj naciji“.

Pročitajte još...

Upitan o genetičaru Stojkoviću, Ponoš je rekao da se on ostvario u nauci, ali i u planiranju porodice. On je praktično oteran (u Ameriku), ali on je i srcem i dušom i umom ovde i on itekako želi dobro ovom narodu i spreman je da pomogne gde god da jeste, on i sada dolazi da ovde predaje, kaže Ponoš.

Gost Novog dana otkrio je da će u njegovom timu biti i profesor FPN Čedomir Čupić. „On čovek koji svakako ima šta da kaže o borbi protiv korupcije, nesumnjiv autoritet, čovek od ugleda, autoriteta i velika mi je čast što je izrazio spremnost da mi pomogne“, naglasio je.

BONUS VIDEO Ponoš Vučiću: Treba da podneseš ostavku, a ne da se žališ

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare