Zdravko Ponoš, Vuk Jeremić i Dragan Đilas, Dragan Djilas
Zdravko Ponoš, Vuk Jeremić i Dragan Đilas Foto: Nova.sr

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat koji je na izborima održanim 3. aprila bio drugi po broju osvojenih glasova, u intervjuu za Novu govorio je o predstojećim izborima u Beogradu i šansama opozicije. Odgovorio je na pitanje i sa kim je bilo lakše sarađivati, Đilasom ili Jeremićem.

Komentarišući poziciju opozicije sada nakon održanih izbora u aprilu i svega što se dešavalo nakon toga Ponoš je rekao da „kako stvari stoje, opozicija nije u najboljoj kondiciji za skore izbore“.

– Morala bi da poradi na tome. Počevši od građenja kapaciteta da prebroji glasove. Na nedavno završenim izborima ni to nije bilo kako treba.

Vuk Jeremić i Dragan Đilas i definitivno više neće sarađivati. S kim je vama bilo lakše da sarađujete i s kim biste mogli ubuduće da imate saradnju ili da budete deo koalicije?

– Nemam nameru da pravim lidersku organizaciju. A to podrazumeva da ne nameravam ni da odluke o saradnji donosim sam i na osnovu ličnih iskustava. Ta lična iskustva inače nisu takva da bi bila prepreka za saradnju. Parametar za odlučivanje s kim može da se sarađuje je kako se neko odnosi prema režimu i pitanjima od značaja za Srbiju i njene građane.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare