Marinika Tepić, noslilac liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije", izjavila je govoreći o Zdravku Ponošu da "konačno imamo" pobedničkog kandidata na predsedničkim izborima i jedinog pravog izazivača vladajućem kandidatu "bio to Aleksandar Vučić ili neko drugi".

Ona je u Beogradu prilikom prikupljanja potpisa podrške za Ponošovu predsedničku kandidaturu izjavila da on ne plaši, ne deli i ne svađa ljude i da je čovek koga se građani neće stideti gdegod da ih predstavlja.

Tepić je istakla da Ponoš ume da sasluša i „nikada ne govori u prvom licu jednine“, nije iznad svih drugih i koji „želi normalnu Srbiju“.

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste „Ujedinjeni za Srbiju“ Vladeta Janković istakao je da Ponoša podržava pre svega zato što se bitno razlikuje od sadašnjeg predsednika po tome što ne priča samo o sebi, svojim patnjama i ponosu već govori ono što zanima svakog građanina, bez patetike i jednostavno, „i što je vrlo važno – što govori istinito“.

Janković je istakao da Ponoš ima njegovu svesrdnu podršku jer on „ne laže ljude“ tako što im obećava ono što ne može da ispuni i zato što „ne plaši“ ljude, „kao što radi sadašnji predsednik“.

Na taj način, zaključio je Janković, Ponoš u građanima „budi samosvest i vraća im samopoštovanje“.

Ponoš je rekao da je prihvatio da se kandiduje za predsednika zbog profila ljudi i stranaka koje su stale iza njegove kandidature i da nije mogao da ne uvaži njihov predlog „da u ovu bitku idemo zajedno“.

Naveo je da se kandidovao i zbog stanja u Srbiji koje „ne dozvoljava da se čovek skloni i misli samo na sebe“.

Ponoš je napomenuo da građani na izborima u aprilu koji „neće biti obični“ neće birati o nekim finesama već da će birati „između prošlosti i budućnosti, slobode i neslobode, nenormalne i normalne Srbije“.

U borbi za tu „normalnost“, istakao je Ponoš, svi bi trebalo da učestvuju.

„Ako je meni pripala dužnost da uzorem ovu brazdu, uzoraću je najbolje što mogu i biće mi zadovoljstvo da budem okružen ovim ljudima“, rekao je Ponoš.

Upitan da li će ako postane predsednik Srbije to biti kraj dugotrajnih konferencija za novinare sa patosom koji je Janković pomenuo, Ponoš je rekao da sve što čovek ima da kaže može da smesti u nekoliko minuta, „preko toga to je prežvakanje“.

Ponoš je obećao da će odgovoriti na svako novinarsko pitanje, da neće biti dvosmislen jer „nema razloga da dramatičnu situaciju kakva je u Ukrajini začinjavamo pirinčem i solju“.

Sve što ima da se kaže, može da bude kratko i jasno, istakao je Ponoš i zaključio da ono što mora da se uradi „ne može da bude kratko već ozbiljno i temeljito“.

BONUS VIDEO: Ponoš: Istina je, popravljao sam mašine za veš i vozio štekere bratu na Buvljak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare