Zdravko Ponoš Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mora da se okonča period vladanja Aleksandra Vučića koji je stigao do završne faze - neki su se obogatili, a neki su dobili sendvič, mnogo je nezadovoljnih ljudi i među njihovim glasačima i mnogima je sve jasno i traže priliku da glasaju za nešto drugo što garantuje bolji život, izjavio je večeras lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

Neće stvari u Srbiji da promene ni EU birokratija ni američka administracija, već je na nama da probamo da na sledećim izborima pobedimo. Ovaj režim ne zna da se nosi sa neuspehom na izborima. Kad bismo pobedili samo u Pančevu, on bi izvršio harakiri, istakao je Ponoš na tribini opozicije u Pančevu, saopštila je ta organizacija.

Prema njegovom mišljenu, evropska budućnost Srbije i Vučić na vlasti nisu spojivi.

Ja mislim da ne možeš da budeš za Evropu ako si za Vučića, ali ne možeš da budeš ni za Srbiju ako si za Vučića, konstatovao je Ponoš.

Prema njegovom mišljenju, sve što je rađeno prethodnih 10 godina nije vodilo Srbiju ka EU, a sada je taj put dodatno uslovljen ispunjenjem obaveza iz Vučićevog „Ohridskog sporazuma“.

Do sad smo imali poglavlje 35 na kraju puta, a sada nas ono čeka na svakom ćošku. Vučić je za njegovu publiku predstavio da nema potpisa i pečata i na taj način on kao nije kriv ni za šta, ukazao je Ponoš i istakao da je Vučićev odlazak sa vlasti ključ za napredak Srbije na putu ka EU.

Na pitanje šta treba uraditi da dođe do promena u Srbiji, Ponoš je odgovorio da je potrebna saradnja opozicije u raznim formatima koji su mogući.

Mi nemamo potpuno podudarne stavove, ali te finese nisu prepreka da se borimo da zemlja koja ima ovakav potencijal bude normalna, naveo je on i dodao da je “jedini lek je da što pre okončamo vladavinu ovog režima“.

U ovom trenutku je nemoguće da to neko uradi sam, jer ovde nisu regularni uslovi, zaključio je Ponoš.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš: Da li je vreme za nove saveze u politici? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar