Zdravko Ponoš Foto:N1

Bivši načelnik Generalštava Vojske Srbije i lider opozicionog pokreta SRCE Zdravko Ponoš upitao je ministra odbrane Miloša Vučevića da li je inicijativa Generalštaba za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka "potkrepljena analizom i pokazateljima".

„Ostavimo po strani čemu ova tema ponovo i baš sada, ali je to svakako priznanje režima da nakon 11 godina njihove vladavine, Vojska nije ono što bi trebalo da bude. U redu je da Generalštab zaključi da nešto mora da se preduzme“, napisao je Ponoš na Iksu (Tviteru).

On je postavio pitanje koliko košta i koliko vremena treba da se vojska „‘preuredi’ po toj ‘inicijativi’ Generalštaba“ i da se „‘opravi’ aktuelni model, tj. neuspešna profesionalizacija Vojske“, prenosi N1.

Ranije je saopšteno da je Generalštab VS pokrenuo inicijativu za ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka u trajanju od četiri meseca.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Generalštab predložio predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću ponovno uvođenje obaveze služenja vojnog roka.

BONUS VIDEO: Hoće li Srbin ponovo (rado) u vojnike?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare