Veče sa Ivanom Ivanovićem: Zdravko Ponoš Foto:Ivan Dinić/Nova S

Drugoplasirani na predsedničkim izborima Zdravko Ponoš kaže za N1 da još ne zna da li će osnovati pokret ili stranku i da to zavisi od toga koje ljude će da okupi. Dodaje da je imao ideju da se napravi neka NVO koja bi bila tačka okupljanja opozicije, ali se "desilo nešto i tokom i posle kampanje što obesmišljava tu vrstu političkog angažmana". Dodaje da je tome doprineo i sastanak lidera SSP Dragana Đilasa sa predsednikom SNS i Srbije Aleksandrom Vučićem o kojem nije bio obavešten, odnosno saznao je iz medija. "Ako je ideja bila da bih ja mogao da pomognem objedinjavanje opozicije, onda je besmisleno da ne budem obavešten o nekim koracima u kojima bih možda mogao da pomognem", poručio je Ponoš.

On u N1 Studio Live kaže da ako bude mogao da okupi dobar tim, „onda bi to mogao biti zametak stranke ili pokreta“, i ističe da je preduslov za uspeh timski pristup.

Još ne zna ko će sve biti u tom timu, „da znam ta bi stvar već bila završena“.

„Želimo da okupimo ljude koji će da se stvarno angažuju, a ne samo da ponude ideje oko kojih će se neko drugi angažovati i realizovati ih“, navodi Ponoš i dodaje da bi njegov pokret ili stranka trebalo da gravitiraju centru.

PROČITAJTE JOŠ

„U svakom slučaju nisam spreman da to radim na način da se dopadam i levo i desno“, poručuje on.

Kaže i da je a priori protiv uvođenja sankcija Rusiji, iz razloga našeg iskustva kad su nama uvođene sankcije.

„Miloševićev režim su ojačale sankcije, a ojadile su građane. Ne vidim da su izmišljene hirurški precizne sankcije koje bi ciljale samo Putina ili oligarhe. Ali to nema veze sa mojom osudom ruske invazije na Ukrajinu. To nedvosmisleno osuđujem“, kazao je Ponoš.

BONUS VIDEO: Šta je ispred Zdravka Ponoša

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare