Foto: TANJUG/ TANJA DROBNJAK/ bk

Republička izborna komisija (RIK) danas je poništila rešenje o proglašenju izborne liste "Hrabro - Milica Ðurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici".

RIK je takvu odluku doneo nakon što je Upravi sud odlučio da usvoji prigovor jednog birača i poništi prethodno rešenje Komisije. RIK je tako danas doneo novo rešenje kojim je prethodno, o utvrđivanju predstavnika liste, stavljeno van snage.

Zavetnici imaju rok od 48 sati da Komisiji dostave novu saglasnost nosioca izborne liste, nove izjave svih kandidata za poslanike, najmanje 10.000 overenih potpisa birača.

U svim tim dokumentima, nalaže se rešenjem RIK-a, naziv izborne liste mora biti usklađen sa Zakonom u izboru narodnih poslanika i Uputstvom za sprovođenje izbora, tako da iz naziva mora biti izuzeta reč „hrabro“, koja ne može da bude deo naziva izborne liste, jer nije deo naziva podnosioca izborne liste pod kojim je upisan u registar stranaka, niti je deo imena stranke.

Zavetnici su izbornu listu podneli pre prekida izbornih radnji, usled vanrednog stanja izazvanog virusom korona u Srbiji.

Komentari

Svi komentari (0)