Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Američki državni sekretar Majk Pompeo pohvalio je napore Srbije da se pridruži SAD u osudi Hezbolaha kao terorističke organizacije. On je to objavio i na svom Tviter nalogu.

Pompeo je na svom Tviter nalogu objavio da  to dodatno ograničava mogućnost da Hezbolah vrši terorističke organizacije u regionu.

„Evropske operacije Hezbolaha ruše se kao domine“, napisao je Pompeo i dodao da je to sjajan potez predsednika Vučića.

Aleksandar Vučić odgovorio Pompenuo i dodao Srbija ostaje nepokolebljiva u borbi za mir i stabilnost.

„Budite uvereni, dragi prijatelju Pompeo, da ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, čime dajemo svoj doprinos sveukupnoj globalnoj bezbednosti“, poručio je Vučić šefu američke diplomatije.

Podsećamo, Srbija i Kosovo su u Vašingtonu potpisale sporazum u kojem se u tački 14, obe strane obavezuju da će u celini odrediti Hezbolah kao terorističku organizaciju, kao i da će potpunosti sprovesti mere za ograničavanje poslovanja i finansijskih aktivnosti Hezbolaha u svojim jurisdikcijama. Interesantno je da uticaj Hezbolaha u Srbiji praktično ne postoji, dok se deo javnosti uplašio kako će se ovo odraziti na vojnike Srbije koji učestvuju u mirovnim misijama u Libanu, gde veliku kontrolu ima Hezbolah.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar