Foto: Ivan Dinić/Nova S

Konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije za naučnog savetnika Instituta za fiziku Slobodana Prvanovića predstavlja formalizovanje okupacije Srbije od strane Vučićevog režima.

„Sam čin izbora je u stvari bio način da se legitimizuje i legalizuje okupacija. Legitimizaciju nisu dobili jer je naravno mali broj ljudi izašao, a sad je ta legalizacija njihova nasilna u stvari okupacijska legalizacija. Oni sami sebe proglašavaju za vlast, a na silu su tu došli“, rekao je Prvanović za Nova.rs komentarišući formiranje nove skupštine koje je zakazano za sutra.

Podsetivši da se zalagao za bojkot izbora na svim nivoima smatrajući da ne postoje uslovi za fer, demokratske i legalne izbore i da su oni u stvari nelegalni i nelegitimni, on je napomenuo da potpuno podržava stav opozicije „da to što će se sutra formirati nema nikakve veze sa legalnim i legitimnim parlamentom“.

„To je samo formalizovanje okupacije Srbije od strane Vučićevog režima“, istakao je Prvanović.

Kakav je „cirkus“ u zemlji i koliko je izvitoperena situcija od kada predsednik Aleksandar Vučić može da radi šta hoće i od kada je sve podređeno njemu, Prvanović je predstavio jednim tvitom.

„Potpuno invertovan sistem vrednosti u svakom pogledu očituje se u tome da je Brnabićku stavio za premijera, Vulin koji je bio dezerter sada je proglašen za nekakvog počasnog pilota ili šta već to znači, u svakom slučaju je degutantno“, rekao je Prvanović, dodajući da ima i drugih slučajeva poput ministra finansija Siniše Malog, „dokazanog plagijatora, što znači lopova na drugi način rečeno“.

„Dakle, sve je tu okrenuto naglavačke, posebno taj sistem vrednosti gde se predsednik okružio sa tim najgorim mogućim osobama koje je mogao da nađe u svom okruženju“, rekao je on.

Komentarišući sastav buduće vlade i novog premijera, Prvanović  je rekao da je nejasno zašto bi neko ozbiljan pridavao važnosti „koji će novi poltron da bude premijer“ kada je potpuno jasno da koga god da Vučić stavi taj će  bespogovorno izvršavati njegova naređenja ili želje.

„Kao što je Brnabićka govorila za Vučića da je njen šef tako će biti i ubuduće, sad koji će od tih poltrona da dobije, nazovimo tu čast da bude prvi ispod predsednika to je potpuno irelevantno za nas obične građane Srbije jer će sve biti isto“, rekao je Prvanović i dodao da se apsolutno ništa neće promeniti.

„Sve će se raspasti kao kula od karata kad se Vučić skloni sa vlasti, a kada će se to desiti, to je pitanje“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare