Zvižduci poljoprivrednika, dobacivanje "Ua" i trubljenje parkiranih traktora dočekalo je ministarku poljoprivrede Jelenu Tanasković na otvaranju jubilarnog 90. Sajma poljoprivrede u Novom Sadu.

To je poruka učesnika traktorskih blokada, kojima poljoprivrednici izražavaju revolt odnosom države prema agraru kao i dosadašnjim radom resorne ministarke, prenosi Danas.

Poljoprivrednici, članovi Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, koji već peti dan prostestuju zbog izostanka državne pomoći poljoprivrednim proizvođačima, revoltirani su potezima resornog ministarstva i Vlade Srbije.

„Zviždimo jer je odnos prema nama sraman, ni prošlogodišnja obećanja nisu sva ispunjena, niti sve subvencije isplaćene, posebno nisu za suncokret. Više nas neće prevariti“, kažu iz Inicijative, koja okuplja sedam udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine i Šumadije.

Kako kažu, Ministarstvo poljoprivrede i Vlada Srbije prethodnih dana prvo su odbili sve njihove zahteve a potom pokušali da ih prevare dovođenjem nekih drugih udruženja poljoprivrednika sa kojima su postigli „navodni dogovor“.

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Danas su šest sati trajali pregovori poljoprivrednika s premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima Vlade Srbije. Kako su kratko rekli za medije, manje od 50 posto njihovih zahteva je prihvaćeno, a da li je dogovor postignut znaće se u subotu uveče u 20 časova.

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

BONUS VIDEO – Policijski helikopter nadleće blokadu kod Mrčajevaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar