Kosovska policija potvrdila je upravo da danas „asistira gradonačelnicima“ severnim opštinama Zvečan, Leposavić i Zubin Potok da „ostvare svoje pravo na rad“ i to u „zvaničnim zgradama“ ovih opštinama.

Pozivaju se na „pravna i ustavna ovlašćenja“, da preduzimaju policijske akcije kako bi „obezbedili bezbednost, održali red i javnu bezbednost“, kao i to da „preduzimaju policijske mere kako bi sprečili sve kriminalne aktivnosti koje se dešavaju u zemlji“, prenosi Kossev.

Podsećamo, da satima unazad nismo uspevali da dobijemo bilo kog od zvaničnika, uključujući i policiju, osim što nam je nešto posle 11 časova, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, na naš upit o tome zašto se građani okupljaju ispred opština, kazao da nije imao informaciju o tome da se bilo šta dešava“.

U Zubinom Potoku trenutno mirno, jutros viđena opštinska službena vozila

Kossev javlja da su građani okupljeni u Zubin Potoku, gde se nalaze zgrade policije i opštine. Tamo se nalazi nekoliko vozila EULEX-a i KFOR-a. Među građanima je i Milija Biševac.

Foto: Nova.rs

On je potvrdio Kossevu da je trenutno mirno, i da je vozilo za koje se pretpostavlja da je u njemu bio gradonačelnik ove opštine Izmet Zećiri, koji je, kako se takođe pretpostavlja bio u zgradi policije, u međuvremenu i otišlo.

I dok Biševac nije mogao da potvrdi da je i video gradonačelnika, potvrđuje da se radi o opštinskom vozilu.

Takođe i deo kosovskih medija javlja da je Zećiri pokušao da uđe u opštinu, ali da se vratio za Mitrovicu i odustao.

Ispred opštine Zvečan suzavci i detonacije, okupljeni se razišli (VIDEO)

Kako javlja izveštač Kosseva sa terena iz Zvečana, grupa zaposlenih koja je od pre podneva bila okupljena ispred zgrade Privremenog organa u Zvečanu razbežala se nakon bacanja najverovatnije suzavca.

Čule su se najmanje tri detonacije, najverovatnije od šok bombi.

Ispred zgrade opštine u Zvečanu pored građana, nalaze se i jedinice Kosovske policije, kao i EULEX-a i KFOR-a. U ovim trenucima nije jasno ko je bacio suzavac. Ali su građani, koji su napravili živi štit ispred same zgrade podigli ruke u vis, sa porukom da nisu naoružani.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar