Foto: Arhiva

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas polemisao je danas sa Vesnom Pešić na Tviteru oko učešća na predstojećim izborima.

Naime, Pešić je, nakon što je pružila podršku Pokretu slobodnih građana Sergeja Trifunovića koji je odlučio da izađe na izbore, na svom profilu upitala građane beogradske opštine Vračar „čiju reč drže“, te ih je pozvala na Kalenić pijacu da daju potpise podrške PSG-u.

„Pijaca je, svi na Kalenić da date potpise, sram vas bilo, vi da se bavite bojkotašenjem, a neki ljudi hoće da im stanu na crtu. Izađite i pomozite sa potpisima“, navela je Pešić uz propratno pitanje – „Čiju reč vi držite?“.

Nedugo zatim, predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera SzS, koji je proglasio bojkot izbora na svim nivoima, Dragan Ðilas, odgovorio je Pešićevoj:

„Svoju. Možda su nam sve drugo uzeli, možda smo najgori na svetu, ali držimo reč koju smo dali građanima Srbije“, kazao je Ðilas te dodao: „To nam ne mogu uzeti“.

Lenčuge, bojkotaši, nastavila je Pešićeva i još jednom pozvala građane da daju potpise podrške PSG-u i time pomognu Starom gradu i Vračaru.

Polemici se priključila i novinarka Tatjana Vojtehovski neslažući se sa Vesnom Pešić, podsećajući da je ona zagovarala i bele listiće 2012. godine.

„Mora Srbija, a ne dve BG opštine“, napisala je Vojtehovska kao obrazloženje zašto ne da potpis za PSG.

Inače, predsednici Narodne i Demokratske stranke Vuk Jeremić i Zoran Lutovac, pozvali su danas stanovnike najmanje beogradske opštine da ostanu kod kuće 21. juna.

Učešće u zajedničkoj predizbornoj koaliciji na Vračaru ranije su najaviali PSG, NOVA i SDS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare