POKS: Povećati naknade za zarade trudnicama i porodiljama

Politika 06. mar. 202110:58
Podeli:
Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je resorna ministarstva da povećaju naknadu zarada za trudnice i porodilje, a ne da im je umanje kako je sada slučaj jer su poslodavci koristili mere za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije koronavirusa. "Umesto povećanja naknade za trudnice i porodilje radi pospešivanja rasta nataliteta, njima se primanja ponovno umanjuju", izjavio je u pisanom saopštenju predsednik POKS, Žika Gojković.

On je rekao da odlaganje plaćanja poreza i doprinosa koje je država dozvolila poslodavcima, nikako ne treba da znači da zaposlene trudnice i porodilje postanu kolateralna šteta donetih mera za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije.

„Sama činjenica da Srbija zbog negativnog priraštaja godišnje izgubi više od 30.000 stanovnika je argument da one dobiju poseban status u društvu a ne da im se prava uskraćuju“, rekao je Gojković.

Podsetio je da je i ranije tražio dodeljivanje različitih subvencija porodiljama i porodicama sa više dece, kao i da trudnice i porodilje imaju prvenstvo prilikom zapošljavanja, podizanja kredita u bankama i druge vrste olakšica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar