Zika Gojkovic
Žika Gojković Foto:BETAPHOTO/Press centar UNS

Deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koji na izbore izlazi u okviru koalicije Patriotski blok, saopštio je danas da deo POKS-a koji je član koalicije NADA "nema zakonsko pravo da podržava bilo kog predsedničkog kandidata, pozivajući se na ime te stranke". Kako je u saopštenju navela portparolka POKS-a Julijana Marić, na Izbornoj skupštini POKS-a 3. januara za predsednika je izabran Žika Gojković, koji je i zakonski zastupnik stranke.

„Pokret obnove Kraljevine Srbije na predstojeće izbore izlazi u okviru Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije i daje podršku Bošku Obradoviću kao predsedničkom kandidatu, a ne Milošu Jovanoviću kako se navodi u saopštenjima za javnost i izjavama Koalicije NADA“, navela je Marić.

Prema njenim rečima, predvodnik ;dela POKS-a u koaliciji NADA Vojislav Mihailović, „kao fizičko lice može da podržava koga god želi, ali to ne može da čini pozivajući se na POKS, jer nije deo stranke i nema nikakvo zakonsko pravo da govori u njeno ime“.

„Svaki put kada neko kaže da je POKS deo koalicije NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije, stranka Bunjevci građani Srbije i stranka Za kraljevinu (Monarhisti), govori neistinu i obmanjuje javnost i mora biti svestan da će za to snositi zakonske posledice“, kazala je Marić.

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije NADA Vojislav Mihailović izjavio je danas da je deo POKS-a koji on predvodi podržao predsedničkog kandidata Miloša Jovanovića „jer će on otvoriti pitanje društvenog uređenja i oblika vladavine, odnosno republike ili obnove Kraljevine Srbije“.

***

BONUS VIDEO: Boško Obradović o formiranju Patriotskog bloka

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar