Pokret za preokret blokirao ulaz u Skupštinu grada

Članovi Pokreta za preokret blokirali su danas ulaz u Skupštinu grada i zahtevali da ih primi gradonačelnik Zoran Radojičić ili njegov zamenik Goran Vesić jer im nisu odgovorili na pitanje zašto su beogradske elektrane otele "svakoj porodici po 2.000 evra". Uprkos tome što su članovi pokreta ostali na stepenicama gradske skupštine do kraja radnog vremena, niko ih nije primio na razgovor.

Članovi pokreta seli su danas na ulaz u Skuštinu gde su pokušali da rašire transparent na kome piše „Preokret za Beograd – dosta pljačke“. U tome ih je sprečilo obezbeđenje, preneo je N1.

Predsednik pokreta Janko Veselinović upitao je „zašto Beograđani nemaju grejanje i da li gradski funkcioneri od otetog novca kupuju umetnine“.

Pokret za preokret blokirao ulaz u Skupštinu grada Foto: N1

On je rekao da su preko računa za Infostan, građani u proteklih šest godina oštećeni za „190 miliona evra“.

„Beogradske elektrane su kroz podizanje cena energenata ostvarile ekstra profit, a onda ga uplatili u gradski budžet“, naveo je Veselinović.

Dodao je da „10.000 porodica“ u Beogradu trenutno nema grejanje i najavio da će okupljeni blokirati ulaz u Skupštinu grada dok im se ne obrate Radojičić ili Vesić.

Foto: N1

U jednom trenutku se ispred ulaza u gradsku skupštinu pojavilo desetak radnika Beogradskih elektrana koji su optužili Veselinovića da „laže“.

Predali su mu radnički kombinezon kako bi mu pokazali da „puno rade“, a posle nekoliko minuta su se razišli, prenosi N1.

Kako kaže Veselinović za Nova.rs članovi pokreta ostali su na ulazu zgrade Skupštine grada do kraja radnog vremena, ali ih ni radojičić ni Vesić nisu primili.

„Štaviše nisu dozvolili ni našem odborniku Miši Bjedovu da uđe u zgradu. Narednih dana ćemo nastaviti da tražimo i jednog i drugog, možda ćemo ovog drugog uspeti da nađemo u onoj njegovoj prikolici“, kaže Veselinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare