Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predstavnici Pokreta slobodnih građana predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore, zakazane za 21. jun, pod nazivom "Grupa građana Sergej Trifunović - Pokret slobodnih građana".

Predato je 14.017 overenih potpisa građana koji podržavaju listu na kojoj je 158 kandidata za poslanike.

Član Predsedništva PSG Pavle Grbović rekao je da, u skladu sa svojim izbornim sloganom „Šta čekamo“, ovaj pokret više ne želi da čeka, već kreće u borbu za osvajanje slobode u Srbiji.

„Mi ćemo se u paralemntu truditi da unesemo jednu vrstu pristojnosti, jednu vrstu dugačijeg političkog pristupa i zastupaćemo interese svih građana kako oni koji su potpisali listu, onih građana koji će za nas glasati, ali naravno i onih građana koji smatraju da u ovom trenutku ne treba učestvovati na izborima. Mi ćemo biti glas svih slobodnih građana“ poručio je Grbović.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je najavio da će se zalagati za usvajanje Aleksinog zakona, kao i zakona koji će omogućiti lečenje  teško bolesne dece u inostranstvu.

PSG će se, prema njegovim rečima,  u parlamentu zalagati i za izmenu poslovnika i drugih pravnih akata koji će „onemogućiti da se poslanici pozivaju na imunitet onda kada vrše najteža krivična dela, onda kada vređaju političke protivnike, kada seksualno uznemiravaju žene“.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Tada Vojislav Šešelj i ekipa neće moći da se pozivaju na imunitet kada vređaju žene da su ustaške kurve, taj zakon će važiti za sve. Očekujem da će to biti usvojeno jer u ovom sazivu će biti 40 odsto žena i voleo bih da vidim ko će protiv takvog predloga glasati“ naveo je on.

Predaji liste prisustvovali su i funkcioneri PSG Petar Miletić, Srbijanka Turajlić, Zoran Hamović i Janko Balandžić, dok je sam lider pokreta Sergej Trifunović, kako je naveo Grbović, bio sprečen da dođemo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare