Mladjan Djordjevic
Mlađan Đorđević Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Pokret Oslobođenje podržao je danas skup povodom četvrte godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koji je najavljen za 16. januar u Beogradu.

BEOGRAD, 5. januara 2022. (Beta) – Pokret Oslobodjenje podržao je danas skup povodom četvrte godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, koji je najavljen za 16. januar u Beogradu.

„Gnusna likvidacija Ivanovića je nešto što će zauvek obeležiti ovaj režim i ove mračne godine. Četiri godine nemamo odgovor na pitanje šta se tačno desilo“, istakao je Djordjević u saopštenju i dodao da je 16. januar „simbol vlasti Aleksandra Vučića“.

Prema njegovim rečima, istraga tapka u mestu, iako je, kako je naveo u saopštenju, „svima jasno ko je imao najviše interesa da Ivanović nestane“.

„Od momenta Oliverove smrti, nestaje poslednja linija otpora kriminalnom preuzimanju i zatim prodaji severa Kosova i Metohije“, rekao je lider Oslobođenja.

On je, govoreći o ustavnim promenama u oblasti pravosudja i referendumu 16. januara, naveo je da za pokret Oslobođenje „toga dana nema referenduma“ i pozvao pristalice da ne učestvuju u tom izjašnjavanju.

„Nećemo davati legitimitet onima koji pljačkaju, ubijaju i izdaju Srbiju, da glume pravnu državu i menjaju ustav“, rekao je ĐorĐević.

Đorđević je rekao da će, kada padne vlast, sve odluke donete na ilegalan način ili one koje su štetne za Srbiju, uključujući i referendum, biti poništene.

„Ne može ustavne promene da donosi jednopartijski parlament, menjajući naprečac zakon o referendumu i zatim gurajući izmene najvišeg akta u državi na silu, putem ucenjenih i potplaćenih birača, kao i drugih mahinacija“, rekao je on pozivajući na bojkot referenduma.

Naveo je da će „sledeća ustavna promena biti brisanje Kosova i Metohije iz preambule“ Ustava Srbije.

„Zbog toga se režim Aleksandra Vučića mora sprečiti, a blokade (saobraćajnica) prošlog meseca su pokazale da je najbolji način na ulici, masovnom gradjanskom neposlušnošću“, rekao je Đorđević.

Skup i protesnu šetnju povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića najavio je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Protestna šetnja počeće ispred predsedništva, a biće završena paljenjem sveća u crkvi Svetog Marka, podseća se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Pavle Grbović o raspirivanju nacionalne mržnje na TV Pink, zbivanjima u Šapcu i Vučićevoj retorici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar