Predsednik Skupštine Vladimir Orlić odbio je danas da primi zahtev opozicionih stranaka koje su zahtevale sazivanje hitne sednice parlamenta na kojoj bi se razmatrao izveštaj Vlade o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu, kao i utvrđivanja činjenica koje su doveli do toga, utvrđivanje propusta i preduzimanje mera, kao i odgovornosti nadležnih lica. Na snimku koji je objavio "Ne davimo Beograd" vidi se kako članovi obezbeđenja stoje ispred vrata i zabranjuju opozicionarima da pristupe prostoriji u kojoj je Orlić.

Kako su navodi u opisu iznad video snimka, Vladimir Orlić je odbio da primi zahtev 84 narodna poslanika za održavanje sednice Narodne skupštine kako bi se razgovaralo o tragičnim situacijama koje su pogodile našu državu.

„Ispred njegovog kabineta se nalazi obezbeđenje koje ne dozvoljava poslanicima da predaju zahtev“, stoji u opisu iznad video snimka koji je grupacija „Ne davimo Beograd“ objavila na Tviteru.

Podsetimo, u Skupštini Srbije održana je konferencija za novinare dela opozicije koja je juče organizovala Protest protiv nasilja, na kome se samo u Beogradu okupilo više od 50.000 ljudi.

Miroslav Aleksić, poslanik NS, rekao je da su danas predstavnici političkih stranaka, u skladu sa zahtevima sa protesta, podneli inicijativu predsedniku Skupštinu da sazove hitnu sednicu na kojoj bi se razmatrao izveštaj Vlade o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu, kao i utvrđivanja činjenica koje su doveli do toga, utvrđivanje propusta i preduzimanje mera, kao i odgovornosti nadležnih lica.

„Ovu inicijativu je potpisalo 84 poslanika. Dakle, trećina. Gospodin Orlić je dužan da zakaže hitnu sednicu Skupštine. Tu obavezu ima i prema građanima koji su to tražiIi na protestu“, rekao je  Aleksić i dodao da su tu inicijativu pored NS, Ujedinjenih, NDBG, stranke Zajedno, potpisali i Dveri, Zavetnici, NADA, kao i pojedini samostalni poslanici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar