Dragana Rakić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Glavni odbor DS danas zaseda na dva mesta u isto vreme: u Šapcu koji predvodi Zoran Lutovac i u Domu omladine u Beogradu sa članovima DS koji su bliži Dragoslavu Šumarcu, Balši Božoviću, Aleksandri Jerkov, Radoslavu Milojičiću Keni, a koje Lutovčeva DS naziva "pučistima".

Sednica GO počela je u 12 časova, a nakon tri sata na red je došlo glasanje na kome je potpredsednica DS Dragana Rakić jednoglasno izabrana za zamenicu predsednika Zorana Lutovca.

Prethodno je na sednici sa 196 glasova ZA i nijednim protiv Glavni odbor razrešio sekretara DS Gorana Jaića.

Odlučivaće se, kako je najavljeno, i o žalbama suspendovanih članova Statutarne komisije.

Na toj sednici članovi GO biraće novog sekretara stranke, a kandidat je Dušan Dinčić, član Statutarne komisije koji nije pod suspenzijom. Takođe, biće izabran i zamenik predsednika stranke, a na tu poziciju je predložena Dragana Rakić.

Još jedna tačka dnevnog reda je ovlašćenje Organizacionom odboru da raspiše neposredne izbore za stranačko rukovodstvo.

Što se tiče sednice u Beogradu, Balša Božović je najavio da će na nju doći osnivači DS, ministri iz Vlade Zorana Đinđića, “izvorne demokrate” i većina članova GO, a njome će predsedavati Vida Ognjenović, predsednica njihovog organizacionog odbora za izbornu skupštinu, na kojoj planiraju da u avgustu izglasaju novo rukovodstvo stranke.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare