Foto: Printscreen/YouTube/BagziMan

Nedavno se u Srbiji pojavila igrica za mobilne telefone „Jedi sendvič“ koja se za samo par nedelja popela na top listu plej prodavnice, a sama tema vezana je za koncept deljenja sendviča Srpske napredne stranke, piše Danas. Naime, cilj igrice je "pojesti“ što više sendviča, izbeći prepreke i ne dozvoliti da te Aleksandar Vučić uhvati, ali i izbeći zonu pogleda drugih aktera kao što je, recimo, Ana Brnabić.

Ova igrica na svojstven i humorističan način ilustruje političko – socijalnu sliku Srbije, a veliki odziv publike možda reprezentuje potrebu za izmeštanjem fokusa sa kompleksnih, negativnih političkih tema na humorističnu stranu medalje.

Naime, igračev cilj je da „čovečuljkom“ sakupi što više sendviča, izbegavajući razne prepreke koje se pred njim nađu. Te prepreke osmišljene su kako u vidu stvarnih fizičkih pretnji poput pada sa litice, upadanja u vrelu lavu, „gnječenja“ među zidovima, tako i u vidu političkih aktera.

Aktere predstavljaju političari Srpske napredne stranke. Predsednik Aleksandar Vučić kreator je barijera sa kojima se igrač suočava, pa je on taj koji određuje kojom putanjom će junak igrice ići. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reprezentuje aktera od čijeg vidnog polja je neophodno pobeći kako ne bi usledila smrt igrača.

Kako je sam kreator igrice, Ivan – BagziMan kazao gostujući u podkastu TopPitanjaTV, igrica nema za cilj da provocira, već da zabavi.

Opširnije pročitajte u tekstu Danasa.

BONUS VIDEO: SNS sakupljao potpise uz riku volova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare