Milan Krkobabic
Milan Krkobabić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da je investicioni plan „Srbija 2020-2025" preduslov za opstanak sela Srbije.

„Napori Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti i Ministarstva za brigu o selu ostali bi bez realizacije da nije istinske podrške predsednika Republike Aleksandra Vučića i investicionog plana „Srbija 2020-2025“. Tim planom i stopom rasta BDP-a od minimum šest odsto na godišnjem nivou mogući su značajniji pomaci na bolje u selima Srbije“, ocenio je Krkobabić.

On je rekao da plan predviđa pet milijardi evra za izgradnju 5.000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva, tri milijarde evra za izgradnju vodovoda i kanalizacije južno od Save i Dunava, ali i 300 miliona evra, mimo budžeta RS, namenjenih kupovini mehanizacije, navodnjavanju i komasaciji.

„Naša misija da se sačuvaju sela Srbije se bazira na tim izdvajanjima, jer za to su nam potrebne velike pare, a još više rada i znanja“, izjavio je Krkobabić za TV Prva, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar