Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ovonedeljni protest “Srbija protiv nasilja” održava se i u petak i u subotu, ne računajući skupove u manjim gradovima koji se održavaju praktrično cele nedelje. Sutra je zakazana blokada autoputa E 75 u Novom Sadu i Beogradu, a u glavnom gradu predviđeno je da se kolone automobila koje kreću sa dve naplatne rampe spoje kod Sava centra.

Ove nedelje protesti se održavaju u čak 30 gradova i opština, a sutra su zakazane blokade autoputa u Beogradu i Novom Sadu, ali i protesti u najmanje osam gradova.

Kada je reč o Beogradu, u planu je da kolone automobila usporenom vožnjom blokiraju autoput E75. Nebojša Zelenović, poslanik stranke Zajedno, kaže da sve počinje u 16 sati kada vozila kreću sa naplatnih rampi Bubanj Potok i Šimanovci.

“Obe kolone idu ka Sava centru. Plan je da se kolone automobila tu spoje oko 17 sati i zaustave saobraćaj. Tu će ih čekati i građani”, navodi Zelenović za Nova.rs.

Kraj blokade planiran je za 20 sati.

Blokada je planirana i u Novom Sadu. Predviđeno je da građani blokiraju autoput kod megamarketa Roda sa početkom u 18 sati.

Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Kako je najavljeno, osim blokada u petak će u niz gradova biti održani i protesti. Skupovi su planirani i u Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu i Majdanpeku.

Nebojša Zelenović poziva građane da se u što većem broju priključe blokadama i protestima.

“Vučić se nada da će protesti tokom leta da se ugase. Ali samo raste broj građana i gradova”, navodi on.

Ovo će biti deveti po redu protest “Srbija protiv nasilja”. Građani traže smenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, smenu svih članova REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, smenu rukovodstva RTS, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Ujedinjeni (Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga, Pokret za preokret).

BONUS VIDEO Pogledajte kako su izgledali osmi protesti Srbija protiv nasilja širom naše zemlje kroz objektive kamera TV Nova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare