Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV; Antonio Ahel/ATA; shutterstock

Iz trećeg pokušaja portal Nova.rs uspeo je da dođe do odgovora od nosioca beogradske liste “Mi - glas iz naroda” Aleksandra Jerkovića da li je dogovorio saradnju i ulazak u vlast sa kandidatom za gradonačelnika Beograda Aleksandrom Šapićem. Za portal Nova.rs Jerković negira da je vodio pregovore sa Srpskom naprednom strankom, uz napomenu da razgovore nije vodio ni sa koalicijom "Srbija protiv nasilja".

Tragom saznanja da su dva odbornika sa liste “Mi- glas iz naroda” – Aleksandar Jerković i Slobodan Đurašinović – dogovorila saradnju sa kandidatom za gradonačelnika ispred Srpske napredne stranke Aleksandrom Šapićem u gradu Beogradu, portal Nova.rs kontaktirao ih je još pre dve nedelje.

Tom prilikom, Jerković nije demantovao, ni potvrdio tu informaciju.

“Dok ne budu konačni rezultati izbora, dok ne bude sve definitivno, rekao sam svima da neću davati izjave. Mislim da bi sve drugo bilo neozbiljno. Ako Vam nije problem kada prođu žalbe i svi rokovi, onda ću vrlo rado da se odazovem, da gostujem, šta god bude trebalo nije problem”, kazao je Jerković za portal Nova.rs tada.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Kako je GIK dodelio mandate pre dva dana, i juče smo zvali Jerkovića sa istim pitanjem, međutim odgovor ni tada nismo dobili.

Ali ne kaže se džabe treća sreća!

Danas smo dobili odgovor ili možda bolje reći odgovore jer se u međuvremenu situacija dosta iskomplikovala.

Ukratko, Jerković je u ponedeljak uveče pozvao Nestorovića da razgovaraju o tome kojim putem da se krene u Beogradu, zatim je kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić uputio javni poziv, posebno odbornicima sa liste “Mi”, da razgovaraju o formiranju vlasti, zatim se i lista “Mi” oglasila da kaže kako ostaju pri svom stavu da nema saradnje ni sa kim.

PROČITAJTE JOŠ:

Pa smo morali da pitamo da nam se pojasni čitava drama ko će s kime i ko sa kime neće.

Iako je za nas, što se kaže, glavno pitanje da li je bilo razgovora između Jerkovića i Šapića i da li su saradnju dogovorili, Jerkoviću je bitnije da se održi koalicija “Mi”.

“’Nema nazad iza je Srbija’ nije vodila pregovore ni sa SPN, ni sa koalicijom oko SNS-a. Smatramo da prvo treba učiniti sve da se održi koalicija sa “Mi”, jer tim koji pobeđuje ne treba rasturati. Naročito ne zbog nekakvih ličnih sujeta ili nedovoljne organizovanosti”, kaže Jerković za naš portal.

A da li će doći do sastanka između Jerkovića i Nestorovića, još uvek nije poznato.

“Kod njih je došlo do velikih promena. Odlučili su da formiraju partiju. Od izbora nismo imali ni jedan sastanak na kome bi usaglasili stavove. Ni po pitanju republičkih, ni po pitanju lokalnih tema. A naročito po pitanju aktuelnih dešavanja na Kosmetu. Direktni pozivi koje smo upućivali našim koalicionim partnerima pre toga ostali su da vise u vazduhu – bez odgovora” rekao je Jerković.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Kako sve miriše na raskol u okviru ove liste, za koju još uvek ne možemo da utvrdimo da li je koaliciona ili nije, jer jedna strana odnosno Jerković tvrdi da jeste dok Nestorović tvrdi da nije, upitali smo Jerkovića da li će u budućnosti nastupati samostalno.

“Mi ne želimo da se to desi. Ali ako koalicija “Mi” bude odlučila drugačije, da bez konsultacija sa nama donosi odluke to će biti neminovno. Ja neću nastupati samostalno u bilo kom slučaju. I ja i drugi odbornici članovi “Nema nazad iza je Srbija” delovaće u skladu sa odlukama Predsedništva pokreta”, objašnjava Jerković.

Više puta smo kontaktirali i Branimira Nestorovića da nam iznese svoje viđenje stvari, ali on se nije javljao ni na naše pozive niti je odgovarao na naše poruke.

Kako je u njegovom maniru da sa medijima komunicira putem saopštenja, očekivali smo danas bar neko, međutim ni slova.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare