Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

"Pitajte ministra finansija" nova je rubrika koju je na svom instagram nalogu pokrenuo Siniša Mali. Početkom svakog meseca obrađivaće se, kako je najavljeno, jedna tema. Ovaj put to su e-fakture, a pitanja se ministru mogu postavljati putem - instagram storija.

Na svom instagram nalogu pod nazivom „mali_sinisa“, ministar finansija odgovaraće na pitanja građana.

„Od danas zvanično krećemo sa novom rubrikom ‘Pitajte ministra finansija’ na instagramu, gde ćemo početkom svakog meseca obradjivati jednu temu iz nadležnosti @ministarstvo_finansija. Prošle nedelje smo vas zamolili da nam predlažete teme, i najveći broj vas je predložio da prva tema budu e – fakture. Vaša pitanja u vezi sa e – fakturama možete da postavljate putem instagram storija, a u istoj formi ću i odgovarati, nakon čega će svaka tema biti sačuvana kao “highlights”. Čekam vaša pitanja“, poručio je Siniša Mali svojim pratiocima na ovoj društvenoj mreži.

Podsetimo, primena novog Zakona o elektronskom fakturisanju počinje od iduće godine i biće fazna.

Privreda će, od 1. januara 2022. godine, morati da koristi e-fakture kada ih dostavlja javnom sektoru. Isto važi i kada se e-fakture razmenjuju unutar javnom sektora.

Od jula 2022, kako je najavljeno, e-fakture biće u primeni kada javni sektor dostavlja račun privatnom sektoru. Od tog trenutka će privrednici u privatnom sektoru sektoru imati obavezu da primaju i čuvaju elektronske fakture.

Za januar 2023. godine predviđena je obaveza da privatni sektor u međusobnim transakcijama koristi e-fakture.
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar