Dušan Petričić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Karikaturista Dušan Petričić objavio je na svom Fejsbuk nalogu da je blokiran njegov pokušaj da na stranicu Dušan Petričić/Karikature postavi novu karikaturu za NIN, zbog toga što, kako se navodi u objašnjenju, sadrži poruke koje su protivne standardima ove društvene mreže. Petričić kaže da ovo pokazuje da je "Fejsbuk pod direktnim uticajem kriminalaca iz vrha ove vlasti".

„Dragi prijatelji koji pratite moju novotvorenu stranicu Dušan Petičić/Karikature, sa žaljenjem i zabrinutošću vas obaveštavam da je moj današnji pokušaj da, kao što to regularno radim već nekoliko nedelja, postavim novu karikaturu iz sutrašnjeg broja NINa, pod naslovom RAČUNICA istog trenutka blokiran od strane menadžmenta facebook-a. Objašnjenje kojim je blokada propraćena je da karikatura sadrži poruke koje su protivne standardima facebooka uobičajenim i primenjivanim u celom svetu – nasilje, seksualni sadržaji i sl. Istu karikaturu sam zatim, bez problema, postavio na moju privatnu stranicu koja se zove samo Dušan Petričić“, napisao je Petričić i dodao:

„Očigledno je da posle nedavnog zatvaranja moje prethodne stranice ne kojoj sam godinama prenosio karikature iz NINa i sa portala NOVA.rs, neko budno prati šta postavljam na novootvorenu stranicu i istog trenutka reaguje. Što je, za mene lično vrlo pohvalno, ali mi jasno i definitivno pokazuje da je Facebook pod direktnim uticajem kriminalaca iz vrha ove vlasti, što je, po mom skromnom uverenju, porazno za društvenu mrežu koja se zove Facebook“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram