Petar Petković Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas posle podne da Aljbin Kurti na različite načine pokušava da izbegne obavezu formiranja Zajednice srpskih opština, i da se oko toga trenutno lome koplja.

Petković je, u pauzi, nakon sastanka visokog predstavnika za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Đuzepa Borelja i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za TV Pink, kazao da se predsednik Srbije bori da se ispoštuje Briselski sporazum.

„Kurti na sve načine pokušava da izbegne obavezu formiranja ZSO. Radi to na različite načine i uz različite trikove. Predsednik Vučić se bori i insistira na ZSO, jer je to obaveza Prištine koja postoji 10 godina“, naglasio je on, a prenosi Kosovo Onlajn.

Petković je dodao da je upravo to oko čega se lome koplja, i zbog čega vlada velika nervoza.

Komentarišući pojedine navode da je danas „dan D“, i da će već danas, ili do 15. marta nešto, ipak, biti potpisano, Petković je istakao i da danas nije nikakav „dan D“.

„Građani Srbije će dobro videti šta je ono što govori i radi predsednik Aleksandar Vučić, i na videlo će izaći i pokazati se šta radi opozicija u Beogradu, koja na sve načine pokušava da ošteti svoju državu. Pričaćemo o tome, ovde smo usredsređeni na dijalog i Zajednicu srpskih opština“, rekao je Petković.

Opširnije o dešavanjima u Briselu čitajte u našem lajv blogu.

***

BONUS VIDEO – Izjava Kristofera Hila povodom sastanka Kurtija i Vučića u Briselu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare