Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je "brutalni teror i ogoljeno nasilje Aljbina Кurtija, koje je juče u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću doživeo srpski narod", direktna posledica "nečinjenja i licemerja međunarodne zajednice".

„Zato je sada na predstavnicima međunarodne zajednice da, umesto oštrih tvitova i saopštenja, na prvom mestu objasne srpskom narodu zašto ih КFOR nije zaštitio, a potom i preduzmu konkretne mere i korake da Кurti svoje okupatore povuče sa severa Кosova i Metohije“, rekao je Petković u pisanoj izjavi.

On je naveo da su „šok-bombe, suzavac i suze u očima srpskih majki i dece, ‘duge cevi’ uperene u grudi srpskih starina i omladine, koja u znak mira drži ruke u vazduhu, sramota i bruka svih međunarodnih činilaca koji su juče i danas postali saučesnici Aljbina Kurtija u njegovom pokušaju okupacije severa Kosova i Metohije“.

Petković je rekao da su za njega novi predsednici opština na severu Kosova, koji su dužnost preuzeli posle izbora koje su Srbi bojkotovali, „prištinske marionete koje sebe vole da nazivaju gradonačelnicima“.

***

BONUS VIDEO – „Kosovska policija nišanila prema građanima u Zvečanu“: Novinarka svedoči da su policajci sa prstom na obaraču pokušavali da uđu u opštinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar