Petar Petković Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković izjavio je danas da je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o specijalnoj kosovskoj policiji ROSU čiji su pripadnici pucali kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, od kojih je jedan ranjen.

„Na mestu gde je ROSU pucao u Miljana (Delevića) postoje nadzorne kamere. Zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide sta se zaista dogodilo“, upitao je Petković na Tviteru.

On je kazao da je Delević dobio metak u leđa i da je auto u kojem je bio izrešetan u zadnjem delu.

„To jasno pokazuje da su Srbi bežali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći“, istakao je Petković.

Svečlja je prethodno na Tviteru napisao da je duboko zabrinut zbog incidenta u Leposaviću.

„Dve osobe su vozilom pokušale da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil Kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju“, napisao je Svečlja.

On je dodao da je istraga o incidentu u toku i da je policijski inspektorat Kosova aktivno uključen u nju.

„Želim da budem jasan – bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan. Zaštita građana i organa za sprovođenje zakona je naš glavni prioritet“, naveo je Svečlja.

***

BONUS VIDEO – Četiri starija Albanca pretukla srpskog dečaka u naselju Suvi Do na Kosovu i Metohiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar