Petar Petković Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković rekao je večeras da rešavanje najvažnijeg nacionalnog pitanja "nije rijaliti šou" i dodao da je "nemoguće dijalog voditi pred kamerama".

„Miloš Jovanović, da istinski brine za Kosovo i da ima poštene namere, ne bi pokušavao da ušićari sitan politički profit u ovako teškom trenutku“, napisao je Petković na Tviteru ragujući na raniju izjavu lidera Nove Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića da „Vučić ne može da pregovara tajno i mimo naroda“.

„Stavite prst na čelo kad krenete da otežavate sopstvenoj državi“, dodao je direktor Kancelarije za Kosovo.

Petković je naveo i kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „neko ko iskreno i otvoreno govori o Kosovu i u javnosti i u Skupštini“.

Podsetimo, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je ranije večeras predsednika Srbije da građane hitno obavesti o sadržini plana EU za Kosovo prema francusko-nemačkom predlogu, ocenivši da o sudbini države ne može da se pregovara tajno i mimo srpskog naroda.

Na Vučićevu izjavu nakon sastanka sa Lajčakom i predstavnicima SAD, Nemačke, Francuske i Italije reagovao je i portparol i poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović.

On je ocenio da je predsednik Vučić pristankom da „radi na primeni sporazuma“ o Kosovu pokazao da je spreman da prihvati sve zarad opstanka na vlasti, a da to pokušava da prikrije „svakodnevnim zamajavanjem javnosti“ temama poput rasporeda sedenja u Davosu.

***

BONUS VIDEO – Vreme za teške odluke ? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar